Obvestila

Odkrij deželo življenja - delavnice priprave otrok na puberteto  (ločeno fantje, deklice) bodo 27.septembra 2014 v Mostah pri Komendi. Prijave oz. več informacij: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript  Lepo vabljeni!

Prijava

Za pisanje na forum se morate najprej registrirati in nato prijaviti. Registracija je lahko anonimna, lahko uporabite izmišljene podatke.

Ste pozabili geslo?
Osnovna stran arrow More in Najnovejse Novice... arrow ZAHTEVA BRITANSKE ETIČARKE, DA ŽENSKE OPUSTIJO MATERINSTVO IN UPORABLJAJO UMETNO MATERNICO
ZAHTEVA BRITANSKE ETIČARKE, DA ŽENSKE OPUSTIJO MATERINSTVO IN UPORABLJAJO UMETNO MATERNICO
26 January 2012
Britanska etičarka dokazuje , da je treba zato, ker nosečnost povzroča 'naravno neenakost' med moškim in žensko, ženske osvoboditi 'bremena in tveganj nosečnosti. Uporabiti je treba ektogenezo ali umetno maternico. Kritiki menijo , da so take teze ostanki znanega anti-utopičnega romana Aldousa Huxleyja Krasni novi svet. 'Nosečnost je stanje, ki povzroča bolečino in trpljenje, in to prizadeva samo ženske...

Dejstvo, da moškim za to, da bi imeli gensko sorodnega otroka, ni treba skozi nosečnost, ženske pa morajo, je naravna neenakost,' piše dr. Anna Smajdor v članku, ki ga je nedavno objavil četrtletnik za zdravstveno etiko v Cambridgeu.

Načrt Smajdorjeve je ostanek Krasnega novega sveta Aldousa Huxleyja, v katerem gojijo otroke v 'valilnicah'. V svoji obrambi ektogeneze, objavljeni online decembra 2011, tolmači Smajdorjeva nosečnost kot 'zdravstveni problem skupaj z drugimi stanji, ki povzročajo bolečino in trpljenje'. Smajdorjeva predava etiko na šoli za medicino, zdravstveno politiko in prakso na univerzi East Anglia.

'Če bi obstajala bolezen, ki bi povzročila znake in tveganje podobno kakor tisto, kar povzroča nosečnost, trdim, da bi jo imeli za precej hudo in da bi imeli dobre razloge, da bi se skušali proti njej zavarovati,' zatrjuje Smajdorjeva, ki meče nosečnost v isti koš kakor 'bolezni', ki trajajo več mesecev, na primer ošpice. Po njenem moški zdaj 'žanjejo vse koristi nosečnosti ženske, one pa nosijo nevarnosti in bremena'.

Glede na to so po gledanju Smajdorjeve 'ženske kot skupina prikrajšane , ker se lahko moški plodijo, ne da bi jim bilo treba prestajati tveganja nosečnosti'. Drugače povedano, za Smajdorjevo pomeni biti ženska preprosto to, da postane biološko bolj podobna moškemu. Za to pa je treba prirojeno in naravno sposobnost spočetja, nosečnosti in rojevanja novega človeka ženski odvzeti in to predati znanosti in tehniki. Šele ko noben človek ne bo rojeval otrok, se bomo približali pristnejši enakosti, pravi Smajdorjeva.

'Morda ne moremo pripisovati vseh težav ženske rojevanju otrok,' priznava Smajdorjeva, vendar bi olajšanje teh bremen zagotovo pomagalo.'

V Huxleyjevem Krasnem novem svetu prevzame razmnoževanje v celoti svetovna država, kjer otroke ustvarjajo, 'prelivajo' in gojijo v 'valilnicah' in 'klimatiziranih centrih'.

Za Smajdorjevo je to vprašanje enakosti spolov. 'Ali gledamo na žensko kot roditeljico otrok, ki mora svoje druge interese podvreči blagru svojih otrok ali pa priznamo, da naše družbene vrednote in raven medicinske stroke nista več združljiva z ˝naravnim˝ razmnoževanjem', končuje Smajdorjeva.

Vir: LifeSiteNews.com

 
< Nazaj   Naprej >

(C) 2006-2008 Šola za življenje, izdelava Tomyco d.o.o.