Obvestila

Odkrij deželo življenja - delavnice priprave otrok na puberteto  (ločeno fantje, deklice) bodo 27.septembra 2014 v Mostah pri Komendi. Prijave oz. več informacij: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript  Lepo vabljeni!

Prijava

Za pisanje na forum se morate najprej registrirati in nato prijaviti. Registracija je lahko anonimna, lahko uporabite izmišljene podatke.

Ste pozabili geslo?
Osnovna stran arrow More in Najnovejse Novice... arrow V Veliki Britaniji je bilo od leta 1991 v postopkih IVF ubitih 1500000 zarodkov
V Veliki Britaniji je bilo od leta 1991 v postopkih IVF ubitih 1500000 zarodkov
06 September 2011
V Veliki Britaniji je bilo v postopkih umetnega oplojevanja od leta 1991 ubitih več kot 1,5 milijona zarodkov, povedo novi podatki državnega ministrstva za zdravje.

Številke, ki jih je kot odgovor na zahtevo Lorda Altona objavil britanski minister za zdravje Lord Howe, kažejo, da za vsakega rojenega otroka pri umetni oploditvi naredijo več kot 30 zarodkov.

»Človeške zarodke izdelujemo in uničujemo v industrijskem obsegu,« je po navajanju The Daily Maila dejal Lord Alton.

Zdravniki so od sprejetja zakona o človeški oploditvi in embriologiji leta 1991 naredili več kot 3,1 milijona človeških zarodkov, od katerih je bilo uspešno rojenih le 94.090 otrok. Od preostalih zarodkov so jih 1.455.832 zavrgli, 101.605 uničili v raziskovanju in 764.311 zamrznili.

Lord Alton je grajal dejstvo, da vlada potrati toliko denarja za umetno oplojevanje, medtem ko je v državi vsak dan 600 splavov in na leto le 70 otrok na voljo za posvojitev.

Zagovorniki življenja močno kritizirajo umetno oplojevanje, večidel zaradi množičnega smrtnega davka, ki ga ima za posledico. Kakor razkrivajo številke, je pri vsaki umetni oploditvi spočetih veliko število otrok, da bi izboljšali možnosti za vsaditev, preostale neuporabljene pa preprosto »zavržejo« ali zamrznejo.

Kritiki tudi dokazujejo, da postopek novo oblikovano človeško življenje skrči na status blaga, in govorijo, da naj bo otrok spočet v medsebojni ljubezni moža in žene v zakonskem dejanju.

Poleg tega raziskovanje kaže, da imajo otroci rojeni z umetno oploditvijo, veliko večjo možnost za okvare ob rojstvu, med njimi okvaro srčne zaklopke, zajčjo ustnico ali volčje žrelo ter nepravilnosti prebavnega sistema. Leta 2009 je britanski urad za človeško oplojevanje in embriologijo opozoril, da obstaja za otroke spočete z umetno oploditvijo 30 odstotkov večja nevarnost za gensko nepravilnost.

Vir:LifeSIteNews.com

Ali kdo sluti kakšne so duševno-duhovne posledice teh postopkov? Nihče ne ve kakšne bodo posledice takšnega igranja vloge boga- že od nekdaj si je človek želel biti kakor Bog - kreirati novo življenje po svojih željah.

 
< Nazaj   Naprej >

(C) 2006-2008 Šola za življenje, izdelava Tomyco d.o.o.