Obvestila

Odkrij deželo življenja - delavnice priprave otrok na puberteto  (ločeno fantje, deklice) bodo 27.septembra 2014 v Mostah pri Komendi. Prijave oz. več informacij: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript  Lepo vabljeni!

Prijava

Za pisanje na forum se morate najprej registrirati in nato prijaviti. Registracija je lahko anonimna, lahko uporabite izmišljene podatke.

Ste pozabili geslo?
Osnovna stran arrow More in Najnovejse Novice... arrow Rusija ustanavlja centre, v katerih bodo strokovnjaki odvračali nosečnice od abortusa
Rusija ustanavlja centre, v katerih bodo strokovnjaki odvračali nosečnice od abortusa
05 February 2014
Ruske oblasti želijo preusmeriti negativne demografske trende, ki so posledica zastrašujoče velikega števila abortusov, ki so jih delali in jih še delajo v tej državi.

Ruska vlada bo kmalu začela s projektom ustanavljanja »kriznih centrov« v vseh večjih mestih, v katerih bodo nosečnice dobile pomoč, a strokovnjaki psihologi in socialni delavci bodo tiste žene, ki želijo abortirati, poskušali odvrniti od tega.

Kakor je objavila Elena Bajbarina, voditeljica oddelka pri ruskem ministrstvu za zdravje, ki se ukvarja z zdravstveno nego otrok, bodo ti centri nov poskus metode za zmanjševanje števila abortusov v tej državi.

Rusija je namreč po podatkih ZN iz l. 2004, bila država z največjim številom abortusov na eno žensko na svetu.

»Število abortusov v Rusiji vendarle upada. Leta 2008 je bilo v Rusiji 1,2 milijona abortusov, leta 2012 pa jih je zabeleženih 935.000.

To je še vedno visoko število, ki vpliva tudi na probleme, povezane z neplodnostjo«, je rekla Bajbarina.

Ruski demografi opozarjajo, kako je v razdobju od l. 1960 do 1980 abortus ubil dvakrat več Rusov, kot jih je padlo v prvi svetovni vojni, boljševiški revoluciji in v drugi svetovni vojni skupaj.

Po nekaterih ocenah, je bilo v času komunizma v Rusiji umorjenih okoli 4,5 milijona otrok letno. Rusija ima trenutno negativne demografske trende, a vlada dela vse, da bi jih preusmerila. Spomnimo se, da je lansko leto v Rusiji bilo prepovedano oglaševanje klinik za abortuse.

Ruske oblasti so v zadnjih letih omejile pravico do splava, (ki je trenutno dovoljen do 12 tedna nosečnosti), vendar se zdi, da še niso pripravljene razmišljati o njegovi prepovedi.

Vir: bitno.net

 
< Nazaj   Naprej >

(C) 2006-2008 Šola za življenje, izdelava Tomyco d.o.o.