Obvestila

Odkrij deželo življenja - delavnice priprave otrok na puberteto  (ločeno fantje, deklice) bodo 27.septembra 2014 v Mostah pri Komendi. Prijave oz. več informacij: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript  Lepo vabljeni!

Prijava

Za pisanje na forum se morate najprej registrirati in nato prijaviti. Registracija je lahko anonimna, lahko uporabite izmišljene podatke.

Ste pozabili geslo?
Osnovna stran arrow More in Najnovejse Novice... arrow Pri 95. letih umrla dr. Evely Billings, pionirka naravne metode
Pri 95. letih umrla dr. Evely Billings, pionirka naravne metode
06 March 2013
Dr. Lyn je ljubkovalno ime, ki so ga nadeli dr. Evelyn Billings. Skupaj z možem Johnom Billingsom (umrl pri 89. letih pred šestimi leti) je razvila ovulacijsko metodo uravnavanja rojstev, ki je popolnoma v skladu z naravo. Leta 1978 sta Billingsova ustanovila združenje World Organization Ovulation Method Billings. Namen organizacije je ženskam pomagati razumeti in upravljati z njihovo plodnostjo po naravni poti.

Dr. Lyn je bila avtorica nadvse prodajane knjige Billingsova metoda, ki je bila prvič izdana leta 1980, pozneje pa šestnajstkrat ponatisnjena in prevedena v 22 različnih jezikov. Popolnoma prenovljena izdaja je bila objavljena nedavnega leta 2011.

Tako dr. Lyn kot njen mož John sta petdeset let potovala po svetu in izobraževala ter promovirala njuno metodo v popolni zvestobi papežu Pavlu VI. in njegovemu pozivu, da bi bili »moški (in ženske) znanstveniki pokorni Gospodovemu klicu in bi ravnali kot zvesti izvajalci Njegovega načrta.«

Glas o Billingsovi metodi se je razširil v 100 držav po svetu. Tako je za svoje delo prejela več častnih nazivov, s strani Janeza Pavla II., različnih univerz ter institucij po svetu. Naj izpostavimo, da je bila leta 2002 skupaj z možem proglašena za mednarodna katoliška zdravnika leta.

Zakonca Billings sta svojo metodo prinesla tudi na Kitajsko, kjer jo parom ponujajo v okviru vladnega progama za načrtovanje družine. Na Kitajskem sta o »naravni metodi« izobrazila na tisoče ljudi. Razveseljivo je, da sta s tem doprinesla k znatnemu padcu števila splavov v tej državi. Kot zanimivost: od kitajskega ministrstva za zdravje je dr. Lyn prejela častni naziv in postala častna svetovalka za družinsko načrtovanje v Pekingu, Šanghaju in Nanjingu.

Kljub temu, da je bilo njeno delovanje skozi desetletja izredno plodovito in aktivno, je Evelyn Billing postala mati velike in ljubeče družine, ki jo je sama imela za njen največji dosežek. Živih je 8 od 9 njenih otrok, ima kar 39 vnukov in 31 pravnukov.

Filozofija Billingsove metode ni le zavedanje naravnega in moralno sprejemljivega urejanja plodnosti, temveč promocija stabilnega in veselega družinskega življenja, ki temelji na ljubezni in spoštovanju v paru ter ljubezni in spoštovanju njune plodnosti, prav tako pa je izraz veselja v najbolj intimnem dejanju v zavezi ljubezni, spolnem odnosu. Več kot to, namen metode je sprejemati vsako človeško življenje in otroka izobraziti v odgovornega državljana.

Vir: LifeSiteNews.com

 
< Nazaj   Naprej >

(C) 2006-2008 Šola za življenje, izdelava Tomyco d.o.o.