Obvestila

Odkrij deželo življenja - delavnice priprave otrok na puberteto  (ločeno fantje, deklice) bodo 27.septembra 2014 v Mostah pri Komendi. Prijave oz. več informacij: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript  Lepo vabljeni!

Prijava

Za pisanje na forum se morate najprej registrirati in nato prijaviti. Registracija je lahko anonimna, lahko uporabite izmišljene podatke.

Ste pozabili geslo?
Osnovna stran arrow More in Najnovejse Novice...
More in Najnovejse Novice...
 

SVETOVNA BANKA PROMOVIRA SPLAV
20 julij 2008
Svetovna banka, ki jo vodijo Združene države, je prejšnji teden objavila izjavo, da dežele v razvoju potrebujejo ukrepe kot so„kontracepcija in načrtovanje družine“, kar vključuje seveda tudi umetni splav.

V izjavi je Joy Phumaphi, podpredsednik za človeški razvoj pri Svetovni banki, dejal, da je odgovor na vprašanje prebivalstva , da ženam v deželah v razvoju omogočijo „dostop do sodobne kontracepcije in družinskega načrtovanja“.

Preberite več...
 
Najboljši preventivni program na svetu proti AIDSu v Ugandi Zahodni strokovnjaki ignorirajo
20 julij 2008
Zahodni svetovalci so uporabili svoj nadzor nad mednarodnim financiranjem, da so izsilili spremembo v smeri kondomov in priložnostne spolnosti v Ugandi. Ob razpravi Ameriškega senata o dodelitvi dodatnih 50 milijonov ameriških dolarjev za preventivne programe proti AIDSu je ugandski izvedenec dejal, da bo ta denar vržen proč, če se naravnanost zahodne skupnosti za preventivo AIDSa ne bo spremenila glede prenašanja AIDSa.
Preberite več...
 
Pred splavom bodo ženske v J Dakoti seznanjene, da splav ubije živega človeka
11 julij 2008
Prizivno sodišče za osmo okrožje v Združenih državah je Južni Dakoti dovolilo uveljavljanje državnega zakona, ki zahteva od izvajalcev splava, da žene pisno seznanijo z dejstvom, da splav „prekine življenje celotnega, ločenega, enkratnega živega človeškega bitja“. V razsodbi med organizacijo Načrtovano starševstvo (Planned Parenthood) in Rounds je sodišče razveljavilo začasno odredbo, ki jo je izdalo preiskovalno sodišče, kar je preprečilo uveljavitev zakona.

Preberite več...
 
Evropski svet sprejel resolucijo o splavu za reševanje izpostavljanja novorojencev
28 junij 2008
Kakor so se bali zagovorniki življenja v Evropi, je parlamentarna skupščina Sveta Evrope /PACE/ sprejela resolucijo, ki smatra splav za boljšo rešitev kakor problem izpostavljanja novorojencev. Patrick Buckley od Družbe za zaščito nerojenih otrok /SPUC/, ki je bil zadnjih nekaj dni zaradi lobiranja v Strasbourgu, je povedal: „Od 636 članov skupščine se jih je razprave udeležilo le 65, glasovalo pa jih je le 40.To je žalostno zrcalo tega, kaj Evropa na splošno meni o pravicah nerojenih otrok.“ Resolucijo so sprejeli z 39 glasovi proti enemu

Preberite več...
 
Splav je boljši kakor posvojitev, pravi predlog Evropske parlamentarne skupščine
27 junij 2008
Pobuda parlamentarne skupščine Sveta Evrope (PACE) bo Evropsko zvezo približala temu, da izda odlok o neomejenem dostopu do splava za vse njene države članice opozarja Družba za zaščito nerojenih otrok v Združenem kraljestvu (The UK's Society for the Protection of Unborn Children SPUC. PACE je predlagala osnutek resolucije o problemu izpostavljanja otrok, zlasti novorojenčkov, v Evropi. Toda kakor v večini razprav o problemih, s katerim se srečujejo matere, resolucija kmalu pokaže na močno naravnanost v prid splavu pri njenih snovalcih, ki pozivajo države članice, naj podpirajo večjo liberalizacijo dostopa do splava.

Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 73 - 81 od 171

(C) 2006-2008 Šola za življenje, izdelava Tomyco d.o.o.