Obvestila

Odkrij deželo življenja - delavnice priprave otrok na puberteto  (ločeno fantje, deklice) bodo 27.septembra 2014 v Mostah pri Komendi. Prijave oz. več informacij: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript  Lepo vabljeni!

Prijava

Za pisanje na forum se morate najprej registrirati in nato prijaviti. Registracija je lahko anonimna, lahko uporabite izmišljene podatke.

Ste pozabili geslo?
Osnovna stran arrow More in Najnovejse Novice...
More in Najnovejse Novice...
 

75 % SPOLNO AKTIVNIH HOMOSEKSUALCEV PRENAŠA HUMANI PAPILOMA VIRUS (HPV) PRAVI ŠTUDIJA
07 December 2010
Europa Press poroča, da predhodni rezultati španske študije o spolno aktivnih homoseksualcih kažejo, da jih 75 % prenaša virus HPV.

Študija, ki že več mesecev sledii spolno aktivne homoseksualce, ki običajno uporabljajo kondome, je pri 75 odstotkih anketiranih ugotovila predhodno okužbo s HPV.

Število je po mnenju Europa Press, ki poroča o 30 % okuženih s HPV, več kot 2-krat večje od povprečja pri mladih Špancih.

Preberite več...
 
NEMŠKI KRŠČANSKI DEMOKRATI SO TESNO IZGLASOVALI, DA BO OSTALA PREPOVED TESTIRANJA ZARDODKOV
21 November 2010
Nemška vodilna stranka je izglasovala, da ostane prepoved testiranja zarodkov med postopkom umetne oploditve (IVF) za ugotavljanje genskih nepravilnosti s predvsaditveno genetsko diagnozo (PGD). Na letni skupščini Krščanske demokratske stranke (CDU) kanclerke Angele Merkel jih je v torek (16.11.2010) za to glasovalo 51 odstotkov. "Naklonjena sem prepovedi PGD, ker me skrbi, da njegovih meja ne moremo pravilno opredeliti," je v ponedeljek dejala Merklova. Nemčija je ena maloštevilnih dežel v Evropski zvezi, ki je vzpostavila pomembne omejitve glede ustvarjanja zarodkov in njihove uporabe za medicinsko raziskovanje.
Preberite več...
 
RUSKI PRAVOSLAVNI PATRIARH OBOSDIL GEJEVSKO PROPAGANDO V ŠPANSKIH ŠOLAH
24 October 2010
Ruski pravoslavni patriarh Kiril je obsodil namero španske vlade, da bo v šolske učbenike vnesla to, kar on imenuje homoseksualna “propaganda”. Patriarh Kiril je dejal, da pravoslavna cerkev ne bo nikoli prenehala reči grehu greh. 'Zelo pomembno se mi zdi, upoštevati drugi člen 1. protokola evropske konvencije o človekovih pravicah, ki s pogodbo določa, da 'morajo državne šole spoštovati pravico staršev ter zagotovijo vzgojo in nauk, ki je v skladu z njihovim verskim in filozofskim prepričanjem'.
Preberite več...
 
V RIMU RAZSTAVA NA ČAST PORODNIČARKI, KI JE KRUTE SMRTI V AUSCHWITZU REŠILA NA STOTINE NOVOROJENCEV
15 October 2010
Pokojna poljska porodna babica Stanislawa Leszczynska je pred nasilno smrtjo v taborišču Auschwitz rešila na stotine novorojenčkov. Ta mesec bodo njena junaška prizadevanja v Rimu počastili z razstavo.

Preden je Leszczynska aprila 1943 prispela v Auschwitz, so bili vsi novorojenci zapornikov v zloglasnem nacističnem koncentracijskem taborišču utopljeni, njihova trupla pa so bila pred očmi njihovih mater prepuščena zobem podgan. Takšnim nemškim ukazom se je nova taboriščna babica uprla. Po robu se je postavila celo zloglasnemu dr. Mengeleju. Presenetljivo so jo pustili delati nemoteno.

Preberite več...
 
Je IVF pionir primeren kot nobelov nagrajenec?
07 October 2010

Predsednik Papeške akademije za življenje škof Ignacio Carrasco de Paula sicer priznava, da je zmagovalec za Nobelovo nagrado za medicino priznan znanstvenik, vendar bi sam glasoval za druga kandidate. Škof je izjavo objavil kot odgovor na izbiro Roberta Edwardsa, zdravnika, ki je v 4.10 2010 prejel letošnjo Nobelovo nagrado za medicino.

Pripomnil je, da ima podelitev te nagrade Edwardsu veliko podpore, a je hkrati sprožila tudi ne malo osuplosti, kakor je bilo pričakovati. Osebno, je nadaljeval prelat, bi glasoval za druge kandidate, kot sta [Earnest] McCulloch in [James] Till, ki sta odkrila zarodne celice, ali [Shinya] Yamanaka, ki je prvi naredil inducirano pluripotentno celico (iPS).

Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 19 - 27 od 172

(C) 2006-2008 Šola za življenje, izdelava Tomyco d.o.o.