Obvestila

Odkrij deželo življenja - delavnice priprave otrok na puberteto  (ločeno fantje, deklice) bodo 27.septembra 2014 v Mostah pri Komendi. Prijave oz. več informacij: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript  Lepo vabljeni!

Prijava

Za pisanje na forum se morate najprej registrirati in nato prijaviti. Registracija je lahko anonimna, lahko uporabite izmišljene podatke.

Ste pozabili geslo?
Osnovna stran arrow More in Najnovejse Novice... arrow NEMŠKI KRŠČANSKI DEMOKRATI SO TESNO IZGLASOVALI, DA BO OSTALA PREPOVED TESTIRANJA ZARDODKOV
NEMŠKI KRŠČANSKI DEMOKRATI SO TESNO IZGLASOVALI, DA BO OSTALA PREPOVED TESTIRANJA ZARDODKOV
21 November 2010
Nemška vodilna stranka je izglasovala, da ostane prepoved testiranja zarodkov med postopkom umetne oploditve (IVF) za ugotavljanje genskih nepravilnosti s predvsaditveno genetsko diagnozo (PGD). Na letni skupščini Krščanske demokratske stranke (CDU) kanclerke Angele Merkel jih je v torek (16.11.2010) za to glasovalo 51 odstotkov. "Naklonjena sem prepovedi PGD, ker me skrbi, da njegovih meja ne moremo pravilno opredeliti," je v ponedeljek dejala Merklova. Nemčija je ena maloštevilnih dežel v Evropski zvezi, ki je vzpostavila pomembne omejitve glede ustvarjanja zarodkov in njihove uporabe za medicinsko raziskovanje. Ta odpor pogosto razlagajo z dejstvom, da javni spomin na nacistično politiko evgenike ostaja v deželi močan.

'Če je življenje Božji dar, ni dano z nobenim pogojem,' je dejala voditeljica CDU v Renski grofiji Julia Kloeckner. 'Za zdravnike bi bilo zelo moteče, ko bi morali oni odločati, kateri zarodki naj živijo, tako da bi rekli: ti si dober, ti pa ne.' Seveda pa je glasovanje pokazalo veliko razdeljenost v stranki glede tega vprašanja. 'Med zarodkom pred (vsaditvijo v maternico) in po vsaditvi je razlika,' je dejala ministrica za zadeve družine Kristina Schroeder.

Poslanski tajnik CDU Peter Hintze, ki tudi nasprotuje takšni politiki, je opozoril na protislovje v zakonu, češ, da lahko ubijejo nerojenega otroka do devetega meseca nosečnosti, če ugotovijo, da ima hudo zdravstveno okvaro.

Po poročanju Deutsche Welle je Hintze oporekal: 'Veliko protislovje je, da ne dopustimo pregledati celic. Dovolimo pa pregledovanje plodu v maternici. To protislovje moramo odpraviti.'

PGD, kakršno izvajajo na klinikah za umetno oploditev, običajno obsega selekcijo/izbor pred vsaditvijo zarodkov ustvarjenih v laboratoriju. Pregledajo jih ali imajo morda genetske napake. Preostale zarodke 's hibo' ponavadi uničijo.

Zagovorniki življenja, ki ugovarjajo tej praksi, opozarjajo, da iz tega nujno sledi smrt teh ljudi na stopnji zarodka.

Vir:LifeSiteNews

 
< Nazaj   Naprej >

(C) 2006-2008 Šola za življenje, izdelava Tomyco d.o.o.