Obvestila

Odkrij deželo življenja - delavnice priprave otrok na puberteto  (ločeno fantje, deklice) bodo 27.septembra 2014 v Mostah pri Komendi. Prijave oz. več informacij: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript  Lepo vabljeni!

Prijava

Za pisanje na forum se morate najprej registrirati in nato prijaviti. Registracija je lahko anonimna, lahko uporabite izmišljene podatke.

Ste pozabili geslo?
Osnovna stran arrow More in Članki... arrow “Baby boom” s pomočjo premij v Avstraliji
“Baby boom” s pomočjo premij v Avstraliji
01 October 2007
Stopnja rodnosti je v Avstraliji ponovno tako visoka kot v sedemdesetih letih. Uvedba otroških premij je sprožila pravi „baby boom“. Lani se je rodilo 265.922 novorojenčkov, kar se ni zgodilo vse od leta 1971. Stopnja rodnosti je statistično gledano narasla z 1,77 na 1,81 otroka na žensko, je povedal finančni minister Peter Costello. V šestdesetih letih prejšnjega stoletja so Avstralke rojevale povprečno tri do štiri otroke.

V zadnjih treh letih v Avtraliji za vsakega dojenčka neodvisno od osebnega dohodka staršev tako poročenim kot neporočenim materam podelijo neobdavčeno otroško premijo v enkratnem znesku v višini 3.000 avstralskih dolarjev (1.860 evrov). Število avstralskega prebivalstva je v lanskem letu naraslo za 1,4 odstotka na skoraj 21 milijonov. Poleg novorojenčkov je k temu prispevalo tudi 147.700 priseljencev.

Vir: dieStandard.at

 
< Nazaj   Naprej >

(C) 2006-2008 Šola za življenje, izdelava Tomyco d.o.o.