Obvestila

Odkrij deželo življenja - delavnice priprave otrok na puberteto  (ločeno fantje, deklice) bodo 27.septembra 2014 v Mostah pri Komendi. Prijave oz. več informacij: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript  Lepo vabljeni!

Prijava

Za pisanje na forum se morate najprej registrirati in nato prijaviti. Registracija je lahko anonimna, lahko uporabite izmišljene podatke.

Ste pozabili geslo?
Osnovna stran arrow Pogovori in svetovanje strokovnjakov
Pogovori na Šoli za življenje  


dabroston - 14.12.09 05:52
valerija
Sporočil: 1
graphgraph

Ker po letu in pol še nisem zanosila, mi je ginekologinja predpisala jemanje Dabrostona. Naj povem, da sem pred tem vsako jutro, po naročilu ginekologinje, merila telesno temperaturo. ugotovila je, da do ovulacije sicer pride, vendar pa nek hormon prehitro pade. Če prav razumem, potem lahko pride do oploditve, vendar se zarodek ne vgnezdi, ker ni dovolj hormona? Torej je to splav, ali kako? Kako lahko vem da pride do splava? Lahko vem po tem, običajno imam menstruacijo na 26 dni, včasih pa se zgodi da pride na 29 dni, in takrat ko je na 29 dni je lahko splav? Mi lahko poveste čemu je namenjen Dabroston? Hvala.
| Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Odgovor:dabroston - 17.12.09 23:35
dr. Milena Igličar
Sporočil: 153
graph

Ginekologinja vam je predpisala pravo zdravilo. Maternično sluznico bolje pripravi, da se oplojeno jajčece laže vgnezdi, če pride do oploditve. Ali je do zdaj prihajalo do splavov ali ne se nima smisla obremenjevat. Lahko je res kdaj prišlo do oploditve, pa ne do vgnezditve, vendar so taka dogajanja naravna, tega niste povzročila vi. Za naprej boste pa z zdravilom to možnost zmanjšala. Upam, da boste zanosila. Seveda je pa še vedno možnost da je razlog, da ne zanosite kje drugje. Lep pozdrav Milena Igličar
| Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Odgovor:dabroston - 09.02.12 11:01
Martina
Sporočil: 1
graphgraph

Pozdravljeni,

mene pa zanima po kolikem času dobiš M, ko prekineš z jemanjem Dabrostona? Moja G mi je predpisala Dabroston, ker nisem imela ovulacije, saj sem si vsak dan merila bazalno temperaturo, vendar ni bilo zaslediti nobenega dviga in spusta temperature. Naročila me je na pregled (19. dan ciklusa) in še vedno ni bilo videti ničesar. Moj ciklus traja redno 31 dni. Predpisala mi je Dabroston od 16.-25. dneva ciklusa. Torej, M sem dobila 6. januarja, tablete sem začela jemati 21. jan. (2x na dan) in jih prenehala 30. januarja. Ampak še vedno nimam M., bolijo me pa jajčniki, da zjutraj komaj vstanem in prsa ter bradavice. Noseča nisem ,ker sem včeraj delala test. Imam ogromno belega toka - vsega tega pred tableti ni bilo. Je mogoče kaj narobe?
Najlepša hvala za odgovor.
| Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Odgovor:dabroston - 21.03.12 21:56
dr. Milena Igličar
Sporočil: 153
graph

Čudno, da ni menstruacije, saj po Dabrostonu običajno pride 3.do 5. dan. Še enkrat naredite clear blue test.
Lep pozdrav, dr. Milena Igličar
| Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

(C) 2006-2008 Šola za življenje, izdelava Tomyco d.o.o.