Obvestila

Odkrij deželo življenja - delavnice priprave otrok na puberteto  (ločeno fantje, deklice) bodo 27.septembra 2014 v Mostah pri Komendi. Prijave oz. več informacij: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript  Lepo vabljeni!

Prijava

Za pisanje na forum se morate najprej registrirati in nato prijaviti. Registracija je lahko anonimna, lahko uporabite izmišljene podatke.

Ste pozabili geslo?
Osnovna stran
Pogovori na Šoli za življenje  


Hematom - 30.10.13 09:54
Darja
Sporočil: 11
graphgraph

Spoštovani,

sem 2 noseča, v 9 tednu. V 7 tednu sem začela močno krvaveti ( temna kri, temni koščki ), na pregledu je bil opazen hematom. Tisti dan sem popoldne še močno krvavela, potem 2 dni malo, potem pa je sledil rjavi izcedek, ki traja še danes ( z vmesnimi izboljšanji ). Sem v totalnem strahu, vsak dan saj me močno skrbi kaj bo. Ali je rjavi izcedek toliko časa normalen ? Ali to pomeni, da je hematom še prisoten ?
Sem totalno v skrbeh, prav v neki paniki sem hematom, krvavitev, toksoplazma, NS, sladkor, ...sploh ne morem več, ker me je vsega strah.
null
| Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Odgovor:Hematom - 20.11.13 23:45
Vita
Sporočil: 17
graphgraph

Tudi, če je bila močna krvavitev in hematom, se nosečnost lahko nadaljuje popolnoma normalno. Rjav izcedek, ki se potem rad vleče precej časa pomeni, da se hematom čisti. Če je otroček vredu, bo nosečnost vredu. V tem času priporočamo več počitka, ne dvigovat, ne hitet..., nikakor pa ne samo ležanje. Priporočamo magnezij in običajno progesteron.Mislim, da bo vredu.
Kar se tiče sladkorja, ne bodite v skrbeh. Če bo višji, boste dobila dieto in je večinoma potem vse vredu, če se držite navodil. Glede toksoplazme ne skrbite, sveža okužba v nos je redka, da se zdraviti. Preventivno ne jejte surovega mesa, dobro operite sadje in zelenjavo in ne bodite v direktnem stiku s tujimi mački.
Želim vam veselje ob veselem pričakovanju
.
Lep pozdrav Milena Igličar
| Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

(C) 2006-2008 Šola za življenje, izdelava Tomyco d.o.o.