Obvestila

Odkrij deželo življenja - delavnice priprave otrok na puberteto  (ločeno fantje, deklice) bodo 27.septembra 2014 v Mostah pri Komendi. Prijave oz. več informacij: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript  Lepo vabljeni!

Prijava

Za pisanje na forum se morate najprej registrirati in nato prijaviti. Registracija je lahko anonimna, lahko uporabite izmišljene podatke.

Ste pozabili geslo?
Osnovna stran
Pogovori na Šoli za življenje  


Dabroston - 30.12.12 11:35
Mihaela
Sporočil: 1
graphgraph

Pozdravljeni,

zaradi dolgih menstruacij in ss sem dobila predpisani dabroston, sedaj že drugi mesec, od ss zanostitev ne uspe že 4 mesece... Sedaj je dabroston povzročil vmesne krvavitve, normalna menstruacija je bila 13.12 in je trajala 4 dni, sedaj pa imam že od 22.12 neprestano vsak dan m, kljub dabrostonu...? Je to normalno? In to sigurno ni dober znak za to da bi zanositev hitro uspela? Zakaj je Dabrosotn predpisani od 11 do 25 dne ciklusa, v primeru da se jajčece ugnezdi bi moralo še naprej vzdrževati raven hormona ali ne?

Prelep preostanek dneva še!

LP
| Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Odgovor:Dabroston - 21.01.13 21:12
dr. Milena Igličar
Sporočil: 153
graph

Pozdravljeni!

Glede na tole vmesno krvavitev je prav, da se oglasite pri svojem ginekologu. Če ne boste mogla kmalu do njega, lahko naredite en test za nosečnost. Včasih je takale krvavitev tudi v primeru nosečnosti ali pa izvenmaternične nosečnosti. Negativen test oboje izključi.
Dabroston se prekine po 25. dnevu, da pride do menstruacije, če ni zanositve, če pa je zanositev, s e po pozitivnem testu lahko nadaljuje, če je potrebno.

Lep pozdrav Milena Igličar
| Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Odgovor:Dabroston - 16.11.13 12:02
Klavdija
Sporočil: 1
graphgraph

Spoštovani,

tudi jaz imam vprašanje v zvezi z Dabrostonom in vmesnimi krvavitvami.

Zaradi sindroma policističnih jajčnikov (ter posledično izredno dolgih in neenakomernih ciklusov) mi je ginekologinja septembra predpisala Dabroston (od 16. do 26. dneva ciklusa, nekaj mesecev). Od takrat sem imela dve pričakovani menstruaciji, sedaj pa se je (13. dan ciklusa) zopet (kot v preteklem letu že nekajkrat) pojavila izredna (blaga) krvavitev, ki sedaj traja že 5. dan (kljub temu, da že jemljem Dabroston). Noseča nisem.

Ne razumem, zakaj se je izredna krvavitev pojavila kljub Dabrostonu in kljub temu, da nisem noseča ... Zelo vam bom hvaležna za morebitno razlago in nasvet.

Lep vikend,
Medvedka
| Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Odgovor:Dabroston - 21.11.13 23:17
Vita
Sporočil: 17
graphgraph

Krvavitev se je pojavila, ker je Dabroston blago zdravilo. Lahko bi
vzela 3 tbl na dan in bi ta krvavitev prenehala. Ni pa nujno, lahko
pustite blago krvavitev, to ne pomeni, da je nekaj narobe.

Lep pozdrav Milena Igličar
| Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

(C) 2006-2008 Šola za življenje, izdelava Tomyco d.o.o.