Obvestila

Odkrij deželo življenja - delavnice priprave otrok na puberteto  (ločeno fantje, deklice) bodo 27.septembra 2014 v Mostah pri Komendi. Prijave oz. več informacij: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript  Lepo vabljeni!

Prijava

Za pisanje na forum se morate najprej registrirati in nato prijaviti. Registracija je lahko anonimna, lahko uporabite izmišljene podatke.

Ste pozabili geslo?
Osnovna stran
Pogovori na Šoli za življenje  


zanositev - 01.11.12 16:27
veronika
Sporočil: 1
graphgraph

Spoštovani!

S partnerjem si zelo želiva otroka. Sicer je minil komaj tretji mesec, odkar sva začela intenzivno delati na tem, vendar zaenkrat še neuspešno. Vem, da je nekoliko zgodaj, vendar se nama vseeno pojavlja kanček skrbi, če slučajno otrok ne bi mogla imeti. Drugače sva oba zdrava. Sama imam normalne menstrualne cikluse na vsak 30, 31 dan, ki trajajo približno 5 do 6 dni. Skrbi me naslednje. Imam dokaj nizko telesno težo glede na svojo velikost (48kg pri 170cm). Bi to morda lahko bil vzrok težje zanositve?! Kaj storiti? Pred leti sem tudi prebolela tbc in sem pred kratkim prebrala, da bi lahko zdravila za zdravljenje tbc povzročala neplodnost. Sicer je bil članek že nekoliko zastarel, a me vseeno skrbi. Kaj svetujete?!

Hvala za odgovor že vnaprej!
| Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Odgovor:zanositev - 23.11.12 17:37
dr. Milena Igličar
Sporočil: 153
graph

Pozdravljeni!

Tuberkuloza je danes izjemno redek vzrok sterilnosti, zelo malo
verjetno, da bi bila pri vas. Glede teže bi bilo sigurno dobro počasi pridobiti kakšen kilogram, vendar ob rednih menstruacijah to običajno ni razlog za teževe z zanositvijo. Pomembno pa je, da težo pridobite z zdravo hrano, ne s sladkarijami. Najverjetneje so ti ti trije meseci v okviru normalnega časa, ko še ne pride takoj do zanositve. Ginekologi rečemo sterilnost po enem letu. Bistveno je, da ostaneta mir na, vsaka prevelika zaskrbljenost škoduje.

Lep pozdrav Milena Igličar
| Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

(C) 2006-2008 Šola za življenje, izdelava Tomyco d.o.o.