Obvestila

Odkrij deželo življenja - delavnice priprave otrok na puberteto  (ločeno fantje, deklice) bodo 27.septembra 2014 v Mostah pri Komendi. Prijave oz. več informacij: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript  Lepo vabljeni!

Prijava

Za pisanje na forum se morate najprej registrirati in nato prijaviti. Registracija je lahko anonimna, lahko uporabite izmišljene podatke.

Ste pozabili geslo?
Osnovna stran arrow More in Najnovejse Novice... arrow UNIČEVANJE ČLOVEŠKIH ZARODKOV NI LE NEETIČNO, TEMVEČ TUDI NEPOTREBNO
UNIČEVANJE ČLOVEŠKIH ZARODKOV NI LE NEETIČNO, TEMVEČ TUDI NEPOTREBNO
17 March 2009
Člani spodnjega doma ameriškega kongresa,ki se zavzemajo za življenje, so prvi teden marca voditelje kongresa pozvali, naj odstopijo od zveznega financiranja raziskovanja izvornih zarodnih celic v prid etičnemu raziskovanju izvornih celic odraslih. „Prekoračili smo mejo etičnega razpravljanja, saj imamo v rokah nekaj, kar je obet in upanje za regenerativno medicino,“ je v govoru v spodnjem domu kongresa zatrdil republikanec Chris Smith iz New Jerseyja. Smith in 9 drugih kongresnikov je razpravljalo o napredovanju in prednostih zdravljenja z izvornimi celicami, ki ne zahtevajo uničevanja človeškega življenja. Rekli so, da so izvorne celice odraslih iz različnih virov že pokazale, da ozdravijo ali ublažijo levkemijo, sladkorno bolezen tipa 1, sklerozo multipleks, lupus, anemijo srpastih celic in še več deset bolezni.

„Raziskovanje izvornih zarodnih celic, pri katerem uničujejo ljudi, ni le neetično, ne deluje in je nezanesljivo, temveč je zdaj dokazano nepotrebno,“ je dejal Smith. „Izvorne celice odraslih so zares vredne upoštevanja. Delujejo, niso etično obremenjene in napredek je vsak dan vrtoglavo večji.

Za razliko od izvornih celic zarodkov, ki ubijejo dajalca in so zelo nestabilne ter nagnjene k temu, da se izoblikujejo v tumor in jih pacient po vsej verjetnosti zavrne, razen čemu dajo močna zdravila proti zavrnitvi, pa inducirane pluripotentne izvorne celice /iPS/, nimajo nobene teh pomanjkljivosti in se pojavljajo kot prihodnost, največje upanje za regenerativno medicino,“ je izjavil Smith. Ta napredek, je dejal, kaže na to, da se pobuda nepreklicno nagiba k raziskovanju nespornih izvornih celic, na primer iPS celic in stran od raziskovanja, ki uničuje zarodke.“

Toda kljub takšnemu napredku na področju izvornih celic odraslih „ostajajo Obamova uprava in spodnji dom in demokratično vodstvo senata obsedeni z ubijanjem človeških zarodkov za poskuse z denarjem davkoplačevalcev,“ je dejal Smith.

„Čemu vztrajati pri uničenju porajajočega se človeškega življenja, ko obstajajo boljše alternative, ki delujejo na etičnem temelju in temelju učinkovitosti? Raziskovanje nezarodnih izvornih celic je sedanjost in je prihodnost regenerativne medicine in edina odgovorna pot naprej.“

Smith, ki predseduje ali sopredseduje več invalidskim volilnim odborom, pravi, da je prihodnost regenerativne medicine v izvornih celicah odraslih skupaj in zlasti v ne-zarodnih, temveč zarodnim podobnih induciranih pluripotentnih celicah ali iPS. Meni, da je iPS beseda, ki se mora udomačiti.

 

Vir: LifeSiteNews.com

 
< Nazaj   Naprej >

(C) 2006-2008 Šola za življenje, izdelava Tomyco d.o.o.