Obvestila

Odkrij deželo življenja - delavnice priprave otrok na puberteto  (ločeno fantje, deklice) bodo 27.septembra 2014 v Mostah pri Komendi. Prijave oz. več informacij: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript  Lepo vabljeni!

Prijava

Za pisanje na forum se morate najprej registrirati in nato prijaviti. Registracija je lahko anonimna, lahko uporabite izmišljene podatke.

Ste pozabili geslo?
Osnovna stran arrow More in Najnovejse Novice... arrow ŠIRITE KULTURO ŽIVLJENJA IN KATOLIŠKI NAUK ZA BOJ PROTI RASTOČEMU KRIMINALU IN KULTURNEM PROPADANJU
ŠIRITE KULTURO ŽIVLJENJA IN KATOLIŠKI NAUK ZA BOJ PROTI RASTOČEMU KRIMINALU IN KULTURNEM PROPADANJU
11 September 2008
Narkomanija, streljanje, pornografija, alkoholizem, samomori, evtanazija in 2,2 milijona smrti nerojenih otrok v „znanstvenih poskusih“ so posledica zakona o splavu iz leta 1967, ki v Veliki Britaniji dovoljuje praktično neomejeno opravljanje splava do 24. tedna nosečnosti, pravi katoliški škof iz Lancastra.

V 92 strani obsežnem dokumentu, ki je bil objavljen v zadnjem tednu avgusta in je prišel do LifeSiteNews.com, škof Patrick O'Donhue piše: „Prepričan sem, da je še drugi vzrok/razlog za splošno nasilje v zakonu o splavu iz leta 1967.

Že 41 let živimo v državno podprti kulturi smrti, ki je pobila 5 milijonov otrok in zdaj se čudimo, da je nekaj preživelih otrok nasilnih brez ozira na svetost življenja. Le koliko otrok ve, da so njihova mama naredila splav? Kako bi vplivalo nnaje, ko bi vedeli, da so s splavom prikrajšani za brata ali sestro? Če je za družbo življenje tako poceni, ali je potem čudno, da je tudi za mlade življenje tako poceni in bodo nasilni?“

Dokument, ki je nekakšen manifest za njemu zaupane katoličane, služi kot poslednje sporočilo upokojenega škofa škofiji Lancaster ter Cerkvi v Angliji in Walesu. LifeSiteNews.com je 19. avgusta poročala, da je nadškof uporabil krepke besede za svoje kolege v škofovski konferenci Anglije in Walesa, katerih odgovor na grožnjo sekularizacije in nenehno krizo vere v Cerkvi, pravi, je medel in previden v času, ko potrebujemo vroče in pogumne javne izjave, ki si upajo govoriti polno resnico v ljubezni.

V dokumentu škof Donhue piše, de je veliko naše sodobne kulture strupene za življenje ljudi. Škof piše o kulturnem ozračju, ki opravičuje zločine proti življenju ter trdi, da so to pravice, ki jih zagotavlja država, celo do te mere, da zagotavlja brezplačno podporo sistemov zdravstvenega varstva. Od splava smo se pomaknili, piše, k drugemu zločinu proti življenju, k raziskovanju zarodnih matičnih celic. Škof O'Donhue je pridružil svoj glas tistim, ki nasprotujejo zakonu o človeškem oplojevanju in embriologiji, ki ga je predlagala vlada in ki bi dovoljeval ustvarjanje človeško-živalskih klonov križancev za poizkuse.

„Mi sami smo tisti, ki postajamo „pošasti“, ker dovoljujemo izkoriščanje nerojenih za svojo ekonomsko in medicinsko korist.“

Kultura smrti, piše, ima dva obraza, zakonitega in nezakonitega, oba pa podpirata dejavnosti, ki zastrupljajo človeško družbo. Tako legalizirana kultura smrti, ki jo plačuje država in jo opravljajo nekateri zdravstveni izvedenci, znanstveniki, politiki in novinarji, kot tudi nezakonita, kriminalno opravljena kultura smrti trgovanja z mamili in v spolne namene se med seboj krepita in vzdržujeta s širjenjem splošnega beganja vesti v družbi.

 

Svojo "čredo" vabi, naj ob vsaki priložnosti razglaša pravico do življenja, najbolj temeljno človekovo pravico, ki podpira pristno delo za pravičnost in mir.

„Molite, protestirajte in pišite peticije,“ roti, „na institucije, ki podpirajo kulturo smrti.“ posebej omenja parlament, britansko zdravstveno združenje, kraljevski kolidž za medicinske sestre, svetovalne centre Brooke, oddajnike, ilustrirane časopise in plakate. V začetku letošnjega leta je laicističen parlamentarni odbor zahteval, naj se škof O'Donhue zagovarja, ker svoje škofijske šole krmari v „fundamentalistično“ smer, kakor jo sami imenujejo. Ob spominu na nastop pred tem odborom škof O'Donhue piše: „Videti je bilo, da a priori obstaja sum in skeptičnost glede nagibov in prakse verskih šol na splošno, zlasti pa katoliških šol in Cerkve. Na vsak namig na evangelizacijo ali katehezo celo znotraj naših katoliških šol gledajo kot na neznosno indoktrinacijo in prozelitizem“

Škof pravi, da ga skrbi, saj je videti, da raste prelom med državo in Cerkvijo in položajem vere nasploh, kar bo škodovalo temu, da bi obe pomagali državljanom v naši grofiji, da izpolnijo svojo osebno in družbeno poklicanost. „O enem pa sem prepričan, da tega preloma ne bo mogoče rešiti s kompromisi z vero in moralo katoliškega nauka.

Vir: LifeSiteNews.com

 
< Nazaj   Naprej >

(C) 2006-2008 Šola za življenje, izdelava Tomyco d.o.o.