Obvestila

Odkrij deželo življenja - delavnice priprave otrok na puberteto  (ločeno fantje, deklice) bodo 27.septembra 2014 v Mostah pri Komendi. Prijave oz. več informacij: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript  Lepo vabljeni!

Prijava

Za pisanje na forum se morate najprej registrirati in nato prijaviti. Registracija je lahko anonimna, lahko uporabite izmišljene podatke.

Ste pozabili geslo?
Osnovna stran arrow Več ... Aktualno... arrow Nov računalnišk program kot visoko tehnološka rešitev za naravno načrtovanje družine
Nov računalnišk program kot visoko tehnološka rešitev za naravno načrtovanje družine
17 September 2011
Programerska hiša ponuja visoko tehnološko rešitev parom, ki se trudijo, da bi zapluli v kompleksni svet zapisovanja plodnosti. Tim Boh, katoliški ustanovitelj in lastnik Novuscorja je v razlagi za Catholic News Agency označil novi računalniški program kot »novi obraz« naravnega načrtovanja družine.

Na spletni strani Novuscor website povedo da temelji FertileView na rabi simptotermalne metode, kjer žena nadzoruje temperaturo in druge telesne znake, ki kažejo, v katerem delu menstrualnega ciklusa je.

Program nudi parom preprost način za zapisovanje in razlago teh znakov in ga je mogoče uporabiti za doseganje ali izogibanje nosečnosti.

Drugi visoko tehnološki sistemi za kontrolo plodnosti ta čas na tržišču dajejo povratno informacijo o plodnosti žene z uporabo testa urina ali sline. Boh pravi, da se FertileView od teh sistemov razlikuje po tem, da parom omogoča aktivno sodelovanje v procesu. Program uporabnike uči, kako deluje žensko telo, uči opazovati in zapisovati znamenja plodnosti.

Kot visoka tehnološka rešitev pa poenostavi zapisovanje znakov za pare, ki se pogosto prestrašijo standardnega zapisovanja na papirju, kakor ga poučujejo v večini tečajev za naravno načrtovanje družine. »Ljudi lahko naučimo našo metodo dobesedno v 45 do 50 minutah,« je dejal Boh. Sestava programa na osnovi lastne izkušnje mu je prišla na misel ob tem, ko sta z ženo učila naravno načrtovanje družine.

»Posumil sem, da se naravno načrtovanje družine zdi večini parov preveč zapleteno,« je dejal Boh za The Denver Catholic Register leta 2008, ko je začel svoje podjetje. »Gnalo me je, da bi našel način, da bi tako poenostavil metodo, da bi bila dostopne čim več parom vsepovsod.«

Boh se je za vzpostavitev in trženje FertileViewa povezal s sožupljanom Tonyjem Janosom, ki razvija programsko opremo. Pravi, da ga je presenetil učinek programa na sodelovanje možev pri zapisovanju znakov.

»Zdaj odkrivamo, kako možje uživajo pri tem, da so udeleženi,« je dejal za CNA. »Možje v resnici uživajo pri zapisovanju cikla svojih žena. Večini moških je delovanje ženskega telesa uganka.«

Novuscor na svoji strani piše, da je prednost te metode, da nima neželenih stranskih učinkov, kakor kontracepcijska sredstva.

Študije slednje povezujejo s škodovanjem okolju, neplodnostjo in povečano tveganostjo za raka, srčno-žilne bolezni in smrtno nevarnimi strdki. Podjetje se tudi pohvali z optimalnostjo stroškov za svoj program kot enkratnim zneskom, ter pripominja, da pari, ki uporabljajo hormonska protispočetna sredstva, porabijo za to letno okrog 840 ameriških dolarjev na leto.

Vir: LifeSiteNews.com

 
< Nazaj   Naprej >

(C) 2006-2008 Šola za življenje, izdelava Tomyco d.o.o.