Obvestila

Odkrij deželo življenja - delavnice priprave otrok na puberteto  (ločeno fantje, deklice) bodo 27.septembra 2014 v Mostah pri Komendi. Prijave oz. več informacij: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript  Lepo vabljeni!

Prijava

Za pisanje na forum se morate najprej registrirati in nato prijaviti. Registracija je lahko anonimna, lahko uporabite izmišljene podatke.

Ste pozabili geslo?
Osnovna stran arrow More in Najnovejse Novice... arrow NI POSEBNE POTREBE PO SPOLNI VZGOJI
NI POSEBNE POTREBE PO SPOLNI VZGOJI
19 September 2008
Komentar dr. Philipa Neyja,upokojenega profesorja psihiatrije o pomenu spolne vzgoje. Dr. P. Ney je poučeval na petih univerzah v različnih delih Kanade, Hongkonga in Nove Zelandije. Vodil je tudi psihiatrične oddelke za otroke in mladostnike. Bil je v vodstvu šole. To kratko mnenje je rezultat pregleda literature in iz svojih izkušenj.

1) Ne obstaja posebna potreba po spolni vzgoji ("sex education"). Veliko stoletij ni bilo nobene spolne vzgoje, vendar so bili otroci spočeti in njihovi starši so ob tem uživali. Odkritje drug drugega in kar je prijetnega v postelji na poročno noč in potem je del razburljivega in enkratnega užitka, ki povezuje par.

2) Spolna vzgoja ovira stabilnost zvez.Učenje mladih o nečem, kar prihaja po naravi jih oropa spontanosti in veselja spolnosti, ki je bistvenega pomena za stabilnost para in s tem trdnosti družine.

3) Čim več je spolne vzgoje, tem več je spolne samozavesti. Obstajajo številni dokazi za to, da čim več je spolne vzgoje, zlasti glede tehnik, tem bolj je par spolno zavrt. Čim večji poudarek je na izvajanju spolnosti, manj je komunikacije in medosebne intimnosti.

4) Čim več je spolne vzgoje, tem več je spolne aktivnosti. Danes smo čisto prepričani o tem, da čim več je spolne vzgoje, tem več je spolne aktivnosti in vseh problemov, ki to spremljajo. Uvedba spolne vzgoje je precej soodvisna od porasta splavov, spolno prenosljivih bolezni in medosebnih problemov med fantom in dekletom. Dobra vzgoja ponuja ljudem željo, da bi to preizkusili ali se učili bolj s poskusi. Protislovno je, da je sedanja vzgoja v tem pogledu dobra vzgoja, vendar so njeni rezultati napačni.

5) Čim bolj zgodnja je spolna vzgoja, tem mlajši otroci raziskujejo spolnost in poskušajo različne spolne tehnike. Sedanji dokazi omogočajo tudi sklepanje, da čim zgodnejša je spolna vzgoja, tem prej se začne spolno vedenje. Tako je spolna vzgoja spolno vzdraženje.

6) Pri preprečevanju bolezni in nosečnosti je spolna vzgoja polomija. Spolna vzgoja ima ravno nasproten učinek pri preprečevanju, da bi se mladi ne vdajali „tveganemu spolnemu vedenju“.

7) Ideja o „varni spolnosti“ ni uspela. Strašenje otrok o nevarnostih „nezavarovane spolnosti“, mamil, nagle vožnje, alkohola itd. v mnogih otrocih prebuja nasproten učinek in zanimanje, da bi to poskusili.

8) Računanje na kondome je nevarno zavajajoče. Obstajajo spolno prenosljive bolezni, na primer humani papilloma virus (HPV), pred katerim kondomi sploh ne zaščitijo. Najbolj učinkovita uporaba najboljših kondomov daje 87-odstotno zaščito pred smrtonosnim HIV, ki se prenaša z analnim spolnim dejanjem. Uporaba kondomov je odpovedala zlasti v Afriki. Uporaba kondomov ustvarja lažne vtis varnosti in tako spodbuja spolnost, pri čemer je rezultat najmanj 13-odstotna možnost smrti.

9) V spolni vzgoji ni nič takega, kar ne bi moglo biti del učinkovitejše splošne zdravstvene vzgoje. Vse, kar je vredno pri spolni vzgoji, je mogoče povezati s potrebnim znanjem o tem, kako delujeta telo in duh. To ugotovimo, ko uporabimo radovednost mladih ljudi in ko jim pustimo, da odkrivajo, kako deluje njihovo srce, pljuča in drugo, jim to daje naravno željo, da zavarujejo nekaj zelo dragocenega: svoje telo in duha.

10) Od spolne vzgoje ima dobiček spolna industrija. Obstaja ogromna spolna industrija, ki kuje dobiček iz naravnih bioloških nagonov ter ustvarja milijarde z modo, kondomi, kontracepcijskimi sredstvi itd. Razumljivo je, da to pripomore k problemom v spolnosti.

11) Spolna vzgoja ustvarja konflikte in prezaposlenost razmišljanja. Izpostavljanje otrok spolnemu vzdraženju (spolna vzgoja) ustvarja konflikte in zaposlenost, ki se vmešavajo v mentalno zdravje, vzgojo in izobraževanje in razvoj osebe.

12) Spolna vzgoja teži k temu, da ima za posledico mentalne podobe, ki se vmešavajo v cenjenje narave in umetnosti.

13) Odsotnost spolne vzgoje uči lepoto in škodo povezovanja parov. Kolikor vem, ni nobenega spolnega programa, ki bi otroke poučil o neizbrisljivi povezanosti parov zaradi priložnostnega spolnega občevanja. Ljudje postanemo eno meso s spolnostjo. Veliko načinov spolnega vedenja ustvarja dosmrtno povezanost para. To vnaša zmedo v intimnost in trajnost poznejše zakonske zveze. Statistika kaže, da več ko je spolnosti pred zakonom, toliko več je zunajzakonske spolnosti.

14) Veliko vrst spolne vzgoje, tudi tiste, ki vzgaja k čistosti, zapušča v mladem človeku vtis, da je katerakoli spolnost razen vaginalnega občevanja dobra, kar pa ni res.

Obiščite spletno stran http://www.messengers2.com

Vir: LifeSitenews.com

 
< Nazaj   Naprej >

(C) 2006-2008 Šola za življenje, izdelava Tomyco d.o.o.