Obvestila

Odkrij deželo življenja - delavnice priprave otrok na puberteto  (ločeno fantje, deklice) bodo 27.septembra 2014 v Mostah pri Komendi. Prijave oz. več informacij: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript  Lepo vabljeni!

Prijava

Za pisanje na forum se morate najprej registrirati in nato prijaviti. Registracija je lahko anonimna, lahko uporabite izmišljene podatke.

Ste pozabili geslo?
Osnovna stran arrow More in Najnovejse Novice... arrow Na Poljskem ob razpravi o IVF zdravniki priporočajo etično,naravno,učinkovitejjšo alternativo
Na Poljskem ob razpravi o IVF zdravniki priporočajo etično,naravno,učinkovitejjšo alternativo
07 October 2009
Ko v poljskem parlamentu besni razprava o umetni oploditvi, je več sto zdravnikov in medicinskih izvedencev napisalo odprto pismo poljskim poslancem. V njem jih rotijo, naj glasujejo proti legalizaciji umetne oploditve in se namesto tega opredelijo za uspešnejše, varnejše, naravno zdravljenje neplodnosti.

Čeprav IVF na Poljskem ni uradno legalna, jo prakticirajo že nekaj let.

Predloženih je bilo več poslanskih predlogov za legalizacijo umetne oploditve pod pretvezo urejanja procesa, ki je že v državi. Razpon predlogov se razteza vse od davkoplačevalskega financiranja vseh IVF brez omejitev, tudi za lezbijke ter drugih,ki hočejo prepovedati ustvarjanje človeških zarodkov zunaj materinega telesa. Poslanci ignorirajo narodno pobudo, ki je predlagala popolno prepoved IVF, ki jo je podpisalo 160 tisoč državljanov.

V razpravo je vstopila tudi katoliška Cerkev z več pismi poljskih škofov, ki označujejo IVF kot prefinjeno obliko splava ter kličejo k uporabljanju naravnih metod. Odprto pismo medicinskih izvedencev je bilo objavljeno v največjem dnevniku Rzeczpolita. Neposredno je sledilo konferenci o najbolj naprednih naravnih tehnikah za boj proti neplodnosti, poznanih kot NaProTehnologija, ki je bila pred dvema tednoma na Poljskem in se je je udeležilo več sto zdravnikov in medicinskih izvedencev.

Zdravniki v pismu pozivajo poslance, naj glasujejo proti IVF ter se opredelijo za NaProTehnologijo, ki jo označijo za diagnostično-terapevtsko metodo, ki predstavlja poceni, realno in scela etično alternativo umetnemu razmnoževanju. Pismo je prva odkrita obsodba IVF od izvedencev in medicinskih strokovnjakov na Poljskem.

„Radi bi poudarili dejstvo, da ima umetna oploditev nasprotno od NaProTehnologije za posledico nevarnost za smrt zarodka, splav in večkratno nosečnost,ki pogosto povzročijo prezgodnji porod,“ opozarja pismo. „IVF ima za posledico tudi povečano tveganje za nenormalnost plodu ter zdravstvenih težav za ženo, ki se podvrže jajčni hiperstimulaciji.“

V povzetku pa pišejo, da je „IVF draga, manj učinkovita, sporna metoda, ki ima za posledico resno nevarnost za zdravje“.

Vir:LifeSiteNews.com

 
< Nazaj   Naprej >

(C) 2006-2008 Šola za življenje, izdelava Tomyco d.o.o.